dissabte, 10 de setembre de 2011

Més o menys, açò és el que hi ha.

Escolteu aquest podcast de la Cadena ser, més o menys s'ho podeu imaginar al nostre institut.Al llarg d'aquest més s'ha intentat desprestigiar la meua professió, principalment amb les declaracions de les polítiques de la comunitat de Madrid.

A la Comunitat Valenciana tot s'ha fet sense declaracions. Al meu institut, amb dades anteriors a la segona avaluació, la inspecció va fer les previsions per a aquest curs, amb el resultat d'un grup menys de 1r de batxillerat i un altre grup menys de 2n de batxillerat. Al final no ha pogut ser, han hagut de tornar a crear aquests grups, però el mal ja estava fet.

Les conseqüències varen ser: un professor de filosofia desplaçat que ara serà substituït per un professor a mitja jornada, la pèrdua de desdoblaments i la pèrdua del segon professor de pedagogia terapèutica que atenia a part dels alumnes amb més necessitats. A això l'hem d'afegir la desaparició del Programa de Diversificació curricular (PDC) des del curs anterior. Alguns professors assumiran més de les tan publicitades 18 hores lectives i deixaran de realitzar tasques, que no perquè no siguen lectives son menys importants. Són hores de coordinació, de guàrdia, guàrdies a l'aula de convivència, de preparació d'activitats... que cada vegada és més difícil organitzar.


Determinats polítics s'empenyen en intentar convèncer a la població que els ha votat (convèncer als que no els han votat és prou més difícil, afortunadament)  de que els professors som uns "manteros" que només treballem 18 hores setmanals i que damunt ens queixem.
Tinc la sort de treballar a un poble menut, on podria assegurar que els pares dels meus alumnes, i els meus alumnes, saben si treballe o no, i en tot cas, poden vindre a comprovar-ho.

En qualsevol dels casos, sempre hi ha l'opció de pagar per un ensenyament privat, del que fan gala les persones que critiquen. Vagen i proven!

Si consideren que l'ensenyament públic és un bé comú de l'estat de benestar; deixen de riure les gràcies a tots els que intenten carregar-se'l a tota costa.

Actualització: Hui, primer dia de curs, m'he assabentat que cinc alumnes havien demanat Ciències de la Terra, però els han col·locat en altres optatives. Supose que per estalviar-se un professor. Bé, alguns d'ells volien tindre quatre assignatures de modalitat per tindre més opcions a selectivitat, però aquesta vegada no ha pogut ser. No se a qui donar les gràcies. Amen.

1 comentari:

  1. Pedro, no tranquil que en l'institut no sou els únics, et comente les noves innovacions del pla Bolonya: 1 crèdit anomenats ECTS (més coneguts com estudia cabrón tu solo) són 10 hores de classe i 15 hores de treball teu en casa. La matricula m'ha costat 200€ més cara i tinc menys dret a docència. Així va tot!

    ResponElimina